Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ накрила хвиля вибухів (ФОТО + ВІДЕО + Twitter)


Саморобні вибухові пристрої були закладені на трамвайних зупинках
Саморобні вибухові пристрої були закладені на трамвайних зупинках
Дніпропетровськ/Київ – Починаючи із 11:50 у Дніпропетровську пролунало вже, за різними даними, від 4 до 10 вибухів. Саморобні вибухові пристрої були закладені на трамвайних зупинках. Про це повідомили в обласному управлінні міліції. За останніми даними МНС, внаслідок чотирьох вибухів у Дніпропетровську постраждали 27 осіб, з яких 25 шпиталізовано.

Очевидці подій повідомляють, що вибухи стались не тільки у центрі міста, на трамвайних зупинках, а й на Лівому березі. Ще один вибуховий пристрій, який не спрацював, було знайдено на вулиці Сєрова . За останніми даними правоохоронців, щонайменше дев'ятеро людей серйозно поранені.

За словами кореспондента Радіо Свобода, у місті почалася паніка. Центр Дніпропетровська оточили правоохоронці. Керівники загальноосвітніх шкіл призупиняють заняття і просять батьків терміново забрати дітей додому. Мобільний зв'язок не працює.

Оголошувати надзвичайний стан через вибухи у Дніпропетровську немає підстав – Лавринович

Вибухи у Дніпропетровську не є підставою для оголошення надзвичайного стану в країні, заявив у відповідь на запитання журналістів міністр юстиції Олександр Лавринович.

«Відповідно до закону України, сьогодні ще немає таких підстав, щоб говорити про надзвичайний стан. Він може бути тільки на території держави. Він не може бути в окремому регіоні», – сказав Лавринович.

За словами міністра, вибухи у Дніпропетровську є терактом. «Це по за всяким сумнівом. Якщо це просто неврівноважена людина, або акт помсти – це не може бути така кількість вибухів, так скоординовано, в короткий час у такому місті і в його центральній частині. Я думаю, що це – серйозно підготовлена операція», – зазначив Олександр Лавринович.

На думку міністра, встановлення організаторів та їхніх мотивів є питанням честі для правоохоронних органів.

Янукович: «Шкода, що так сталося»

Президент України Віктор Янукович називає викликом для всієї країни вибухи, що сталися у Дніпропетровську. Про це він сказав журналістам під час візиту у Крим.



«Я знаю те, що знаєте ви. Я встиг переговорити з главою СБУ, міністром внутрішніх справ. Поки що іншої інформації немає. Ми знаємо, що є постраждалі, розуміємо, що це для нас – черговий виклик, для всієї країни», – зазначив глава держави.
За словами Президента, для розслідування вибуху «будуть задіяні найкращі сищики». «Ми подумаємо, як відповісти гідно», – додав Янукович. Він наголосив, що буде створено спеціальну групу для розслідування вибухів.

«Думаю, що розберемося. Шкода, що так сталося», – сказав Президент.

ГПУ порушила справу за статтею «терористичний акт»

Перший вибух стався у центрі Дніпропетровська на трамвайній зупинці, повідомив кореспондент Радіо Свобода з місця події. За даними керівника прес-служби обласного управління МВС Олексія Щербатова, попередньо встановлено, що вибухнув невідомий вибуховий пристрій в урні біля трамвайної зупинки.

Пізніше стало відомо також про вибухи на Привокзальній площі, біля парку Глоби, а також біля оперного театру (у цьому ж районі стався перший вибух).

За даними МНС, внаслідок вибуху на Привокзальній площі постраждали 7 осіб. Невідомий вибуховий пристрій був закладений в урні для сміття.

Внаслідок вибуху неподалік парку Глоби постраждала одна жінка.

В результаті четвертого вибуху ніхто не постраждав.

У Генпрокуратурі повідомили, що у зв’язку з вибухами порушено справу за статтею «терористичний акт». У Дніпропетровськ уже вилетіли міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та заступник Генпрокурора Віктор Войцишен. На місці події працюють оперативні бригади МНС та міліції.

#Dnepr from Twitter

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG