Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен Карпачова оприлюднила фотографії гематом Тимошенко


Фотодокументи уповноваженої Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової із провадження у справі Юлії Тимошенко. На фото ув’язнена Юлія Тимошенко показує гематоми на своєму тілі
Фотодокументи уповноваженої Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової із провадження у справі Юлії Тимошенко. На фото ув’язнена Юлія Тимошенко показує гематоми на своєму тілі
Радіо Свобода отримало від уповноваженої Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової фотографії синців на тілі ув’язненого екс-прем’єра України Юлії Тимошенко.

Омбудсмен Ніна Карпачова зустрілася з Юлією Тимошенко у в’язничній камері 25 квітня.

Ці фотографії Карпачова також поширила серед дипломатів країн Європейського Союзу під час зустрічі, що відбулася сьогодні у представництві ЄС у Києві.

Ще у середу, 25 квітня, уповноважена Верховної Ради з прав підтвердила наявність тілесних ушкоджень у колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яку вона в Качанівській колонії в Харкові.







Карпачова: експертиза підтвердила факт побиття Тимошенко (ДОКУМЕНТ)

Омбудсмен Ніна Карпачова показала Радіо Свобода результати експертизи, що підтверджує факт нанесення Юлії Тимошенко удару в живіт «твердим предметом».

«За своєю формою та іншими особливостями найбільш вірогідно, що синець виник внаслідок удару кулаком зі значною силою»», – йдеться зокрема у висновку експертів.

Висновок складений на підставі ознайомлення з фотографіями тілесних ушкоджень на тілі Юлії Тимошенко, зробленими уповноваженим Верховної Ради з прав людини 25 квітня у Качанівській колонії. Висновок підписаний В. Селіним (як ідеться у документі, з 1973 по 2004 роки судово-медичний експерт) та Ю. Ситником (з 1989 по 2007 роки судово-медичний експерт).

Експертний висновок по Тимошенко
Експертний висновок по Тимошенко
Власенко: оприлюднені фото є доказом знущання над Тимошенко

Оприлюднені фото Юлії Тимошенко, зроблені уповноваженим Верховної Ради з прав людини Ніною Карпачовою, засвідчують, що до колишнього прем’єра у колонії застосували силу. На цьому наголосив журналістам захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Він не уточнив, яким чином вдалося пронести у колонію фотокамеру. За словами Власенка, захист Тимошенко готовий віддати фото на експертизу, однак, на його думку, краще було б, якби її провели іноземні фахівці.

Сергій Власенко також розповів, що захист колишнього прем’єра надіслав у Київський райсуд Харкова, який завтра розглядатиме справу про діяльність корпорації ЄЕСУ, заяву, в якій наголосив, що Тимошенко не може брати участь у судових засіданнях. Водночас адвокат не виключив, що його підзахисну доправлять на засідання суду примусово.

Сергій Власенко зазначив, що захист Юлії Тимошенко наполягає, щоб розгляд справи відтермінували до її остаточного одужання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG