Доступність посилання

ТОП новини

Харківський експерт називає фото Тимошенко, зроблені Карпачовою, аматорськими


Одна зі світлин, які зробила у Качанівській колонії Ніна Карпачова
Одна зі світлин, які зробила у Качанівській колонії Ніна Карпачова
Начальник кафедри судової медичної експертизи Медичної академії післядипломної освіти Олександр Гуров – член комісії з обстеження Юлії Тимошенко заявляє, що він ознайомився з засвідченнями порушень шкіряного покрова тіла Юлії Тимошенко, яке було зроблене 24 квітня трьома медиками Качанівської колонії. Посилаючись на їхні дані, він робить висновки, що крововиливи з’явилися не 20 квітня, а 22 або 23 квітня.

На уточнення кореспондента Радіо Свобода, яка причина цих синців, експерт відповів, що це може бути «не обов’язково удар тупим предметом», це може бути натискання руки, або інша причина, не назвавши конкретно, звідки могли виникнути ці гематоми.

Щодо світлин, які зробила Ніна Карпачова, відвідуючи у Качанівській колонії Юлію Тимошенко, то Олександр Гуров сказав, що віддалення від фотоапарата та освітлення, і кут зйомки зроблені з порушеннями, а судово-медична експертиза, за його словами, не ґрунтується на фото-свідченнях.

У п’ятницю омбудсмен Ніна Карпачова показала Радіо Свобода результати експертизи, що підтверджує факт нанесення Юлії Тимошенко удару в живіт «твердим предметом». Висновок складений на підставі ознайомлення з фотографіями тілесних ушкоджень на тілі Юлії Тимошенко, зробленими уповноваженим Верховної Ради з прав людини 25 квітня у Качанівській колонії.
XS
SM
MD
LG