Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі готовий каструвати себе за Абхазію і Південну Осетію


За словами президента Грузії, він готовий послати до Москви частини власного тіла, до яких Кремль проявляв «особливий інтерес»
За словами президента Грузії, він готовий послати до Москви частини власного тіла, до яких Кремль проявляв «особливий інтерес»
Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що готовий ледь не на будь-які особисті жертви, щоб повернути сепаратистські регіони Грузії. Зокрема, Саакашвілі заявив, що готовий піти у відставку, якщо російські війська покинуть Південну Осетію та Абхазію. До здивування журналістів, він також заявив, що навіть готовий відправити до Москви частини власного тіла, до яких Кремль проявляв «особливий інтерес».

Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який протягом багатьох років намагається переконати Росію залишити у спокої сепаратистські регіони Грузії, заявив, що готовий покинути президентську посаду, якщо це допоможе справі. Адже в Кремлі неодноразово говорили, що Саакашвілі – головна перешкода нормалізації стосунків із Грузією.

Ба більше, вчора за присутності журналістів, Саакашвілі пообіцяв пожертвувати власними органами в обмін на повернення Абхазії та Південної Осетії під юрисдикцію Тбілісі.
Я готовий відрізати і прислати їм ті частини тіла, до яких вони колись проявили інтерес
Міхеїл Саакашвілі

«На додаток, я готовий відрізати і прислати їм ті частини тіла, до яких вони колись проявили інтерес. Я готовий це зробити, і навіть без іронії, якщо вони виведуть свої війська і дадуть грузинському народу, нашому багатонаціональному населенню можливість розвиватися в межах міжнародно визнаних кордонів», – заявив Саакашвілі в прямому ефірі глядачам центральних телеканалів. Пізніше ці слова було вирізано з телевізійних новин.

У Москві кажуть, що не хочуть ані Саакашвілі, ані його органів

У листопаді 2008 року французький журнал Nouvel Observateur опублікував розмову Володимира Путіна і Ніколя Саркозі під час війни в Південній Осетії, в якій російський прем’єр пообіцяв «підвісити Саакашвілі за яйця». Прес-служба Путіна назвала статтю інсинуацією.

Менше, ніж через рік, напередодні першої річниці конфлікту між Грузією і Росією, Саакашвілі вперше запропонував відправити до Москви «ту частину свого тіла, за якою полює Путін».

Затяжне протистояння між Москвою і Тбілісі через плани Грузії стати членом НАТО, вибухнули у тижневий гарячий конфлікт у серпні 2008 року. З того часу стосунки почали повільно нормалізуватися.

Нова заява Саакашвілі пролунала відразу через кілька годин після того, як президент Росії Дмитро Медведєв, який відбуває останні дні на цій посаді, назвав Саакашвілі «нулем і порожнім місцем», котрий має відійти у «політичну історію». Після цього, за словами Медведєва, стосунки Росії та Грузії мають налагодитися.

Матеріал підготували Марія Щур та Claire Bigg
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG