Доступність посилання

ТОП новини

У військовій частині Харкова після нападу на караул встановили відеокамери


У військовій частині А-1451 радіотехнічних військ у Харкові, де в березні двоє озброєних чоловіків напали на караул, посилили охорону і по всьому периметру встановили відеокамери.

Про це Радіо Свобода повідомив керівник регіонального медіа-центру Міноборони Дмитро Горбунов.

«Вжито заходів із посилення охорони. По периметру паркану встановили камери відеоспостереження, у караульному приміщенні також. По всіх збройних силах було відповідне розпорядження – посилити пильність і заходи з охорони караульних приміщень», – сказав Горбунов.

Військова прокуратура Харківського гарнізону, за словами Горбунова, визнала дії всіх членів караульного приміщення військової частини Харкова такими, що відповідають статуту. Усіх солдат, які відбили напад, нагородили орденами «За мужність» третього ступеня, загиблого солдата Володимира Березюка нагородили посмертно.

Поранені старший лейтенант Олег Гурін і солдат Ігор Шило нині, після виписки з військового шпиталю, походять курс реаблітації в одному з військових санаторіїв Феодосії.

Напад на військову частину у Харкові стався більше місяця тому, 22 березня. Двоє зведених братів, озброєних рушницею та ножами, під ранок напали на караульне приміщення, щоб заволодіти військової зброєю, яка там зберігалася – автоматами Калашнікова та боєприпасами до них. Чоловіки завдали сім ножових поранень солдату строкової служби Володимиру Березюку, внаслідок чого він помер. Ще двоє військових убили одного з нападників, іншого вдалося зв’язати.

В харківському обласному управлінні внутрішніх справ поки не підтверджують причетність нападників до інших злочинів на території України.
XS
SM
MD
LG