Доступність посилання

ТОП новини

Акція «Зробимо Україну чистою» охопила понад сотню населених пунктів


Київ – В українських парках проводять генеральне прибирання. Акція «Зробимо Україну чистою» відбулася в суботу, 28 квітня, в більш ніж сотні українських міст і сіл. Люди прийшли до тамтешніх скверів і парків, щоб прибрати сміття.

За словами координатора акцій у Києві Дмитра Малюти, щоб прибрати столицю, зареєструвалось близько півтори тисячі добровольців.

«Ініціативу започаткували естонці, потім до неї долучились інші європейські країни, – зазначає він. – На Заході прибирали незаконні сміттєзвалища, але коли заговорили про це в Україні,то виявилось, що у нас проблем набагато більше. Втім, результат є: той, хто один раз прибрав у парку, більше там смітити не буде».

Волонтери прибрали парки Києва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Акція «Зробимо Україну чистою» є частиною ініціативи «Lets do it!», до якої долучилось на сьогодні понад 81 країна світу. На всеукраїнському рівні акція існує вже другий рік. За інформацією з сайту ініціативи, минулого року на прибирання вийшли близько двадцяти тисяч українців.
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG