Доступність посилання

ТОП новини

В Італії занепокоєні повідомленнями про насильство над Тимошенко


Міністерство закордонних справ Італії заявило в неділю, що міністр Джуліо Терці «з дедалі більшим занепокоєнням» стежить за ситуацією навколо справи колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Як мовиться в заяві, повідомлення омбудсмана України про те, що Юлія Тимошенко «нещодавно зазнала фізичного насильства під час перевезення з в’язниці до лікарні», «не можуть не викликати серйозних побоювань».

МЗС Італії перебуває в контакті зі своїми головними європейськими партнерами і з верховним представником ЄС із закордонних справ Катрін Аштон із метою домогтися від офіційного Києва «пролити повне світло» на справу Тимошенко, мовиться в заяві.

У міністерстві також сподіваються, що влада України вживе належних заходів, щоб права Тимошенко на належну медичну і юридичну допомогу були дотримані.

Переслідування членів попереднього уряду України «не можуть не викликати стурбованості щодо становища з верховенством права в Україні», наголосили в МЗС Італії.

Італія повністю підтримує раніше висловлену позицію ЄС, що в цих судових процесах не було дотримано міжнародних стандартів прозорого і незалежного розгляду, а також підтримує дії Євросоюзу в цьому напрямку, заявило Міністерство закордонних справ країни.

Як заявляє захист Юлії Тимошенко, її минулого тижня вивезли з колонії до лікарні з застосуванням сили, завдавши тілесних ушкоджень.
XS
SM
MD
LG