Доступність посилання

ТОП новини

Німецький міністр закликає бойкотувати Євро-2012


Міністр охорони навколишнього природного середовища Німеччини Норберт Реттґен
Міністр охорони навколишнього природного середовища Німеччини Норберт Реттґен
Міністр охорони довкілля Німеччини Норберт Реттґен закликає урядовців бойкотувати Євро-2012 в Україні на знак протесту проти ув’язнення колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це він заявив у сьогоднішньому випуску видання Bild у статті, про публікацію якої в інтернеті Радіо Свобода повідомляло вчора.

За його словами, «диктатура» в Україні не повинна мати можливості скористатися червневим чемпіонатом для поліпшення свого іміджу.

«За таких умов візити міністрів чи прем’єр-міністрів – поза питанням», – сказав Норберт Реттґен, який є союзником федерального канцлера Німеччини Анґели Меркель.

Інші засоби інформації, які повідомляють про цей заклик, зауважують, що Реттґен став першим представником уряду 27 держав Євросоюзу на рівні міністра, який офіційно закликав ЄС до бойкоту матчів Євро-2012 в Україні.

У Міністерстві закордонних справ України сьогодні ж висловили сподівання, що є неправдивою інформація німецьких ЗМІ про те, що канцлер ФРН Анґела Меркель розмірковує про «політичний бойкот» Євро-2012.
XS
SM
MD
LG