Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі виступають проти бойкоту Євро-2012 через справу Тимошенко


Речник Міністерства закордонних справ Польщі Марцін Босацький назвав у понеділок «непорозумінням» погрози бойкотувати чемпіонат Європи з футболу, що його спільно проводять Польща й Україна, чи його українську частину через ситуацію навколо колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Він нагадав, що Тимошенко сама не раз просила, щоб підтримка їй не шкодила інтересам України.

Також колишній президент Польщі Александер Квасневський виступив у понеділок проти закликів, які лунають у ЄС, бойкотувати Євро-2012.

Як сказав він на польському радіо TOK FM, йому не подобаються такі заклики, бо він не любить, коли «змішують політику і спорт».

За словами політика, він дуже добре розуміє, що нинішнє становище в Україні недобре і вимагає висування різних ініціатив, які могли б заохотити українську владу і спричинити зміну політики у ставленні до Тимошенко і до Євросоюзу. Але Квасневський наголосив, що до бойкоту б він не вдавався.

На його думку, де замість діалогу з’являється бойкот, результати зазвичай сумні: замість діалогу його зрив і бойкот він вважає за неефективний крок, що приніс би більше шкоди, ніж користі.

Раніше в понеділок була вже ціла низка повідомлень про можливий бойкот української частини Євро-2012 із боку представників Євросоюзу і європейських країн, якщо в справі Тимошенко не настане змін на краще.
XS
SM
MD
LG