Доступність посилання

ТОП новини

ООН: у Сирії за час перемир’я загинули вже 34 дитини


Не менш як 34 дитини, за повідомленнями, загинули в Сирії за час чинності нестійкого режиму припинення вогню між урядовими і опозиційними силами з 12 квітня, заявили сьогодні в ООН.

Як сказала спеціальний посланець ООН у справах дітей у воєнних конфліктах Радгіка Кумарасвамі, діти в Сирії гинуть, незважаючи на те, що в країні працюють спостерігачі ООН, які стежать за дотриманням перемир’я.

Вона закликала всі сторони конфлікту «утриматися від нерозбірливих дій, унаслідок яких гинуть чи зазнають поранень діти».

Раніше сирійські правозахисники заявили, що в тяжкому бою в сирійській провінції Дейр-ез-Зор на сході країни бійці опозиції вбили сьогодні не менш як 12 військових урядових сил. Ракетний і кулеметний обстріл військових у відповідь убив не менш як одного цивільного мешканця, додають правозахисники, що базуються в Лондоні.

Крім того, за їхніми даними, не менш як 20 людей загинули сьогодні в провінції Ідліб на півночі Сирії внаслідок мінометного обстрілу; хто його здійснив, не відомо.

Ці дані наразі не мають підтверджень із незалежних джерел.

Скільки загалом людей загинули в Сирії за час перемир’я, наразі не відомо.

За останніми наразі оцінками ООН, оприлюдненими ще понад місяць тому, в перебігу протестів проти влади Сирії та їхнього придушення, які тривають уже понад рік, у країні на той час загинули були вже понад дев’ять тисяч людей.
XS
SM
MD
LG