Доступність посилання

ТОП новини

Світовий конгрес українців закликає Тимошенко припинити голодування


Юлія Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти умов тримання в Качанівській колонії
Юлія Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти умов тримання в Качанівській колонії
Світовий конгрес українців закликає колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко припинити голодування та не піддавати своє життя небезпеці. Про це йдеться у зверненні до Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

«Світовий конгрес українців глибоко схвильований Вашим станом здоров’я через голодування, яке Ви розпочали на знак протесту проти нинішніх подій в Україні та застосування до Вас грубої фізичної сили і побиття співробітниками конвою 20 квітня», – зазначається у документі.

Автори звернення нагадують, що Тимошенко голодує вже тринадцятий день.

На знак солідарності з лідером партії «Батьківщина» у Києві, Дніпропетровську, Хмельницькому, Львові та інших містах голодують кількадесят однопартійців і прихильників колишнього Прем’єр-міністра.

Юлія Тимошенко, яка перебуває в ув’язненні, заявляє, що зазнала фізичного насильства і тілесних ушкоджень із боку працівників виправної колонії, і на протест оголосила голодування. У правоохоронних органах запевняють, що заяви про побиття неправдиві, а синці колишнього прем’єра, показані на фотознімках омбудсмана, не могли утворитися 20 квітня, як заявляє колишній прем’єр, і є результатом «здавлювання об тупі тверді предмети».
XS
SM
MD
LG