Доступність посилання

ТОП новини

Китай засуджує дії США щодо китайського дисидента


Китай заявив сьогодні, що вимагає вибачень від Сполучених Штатів Америки за «втручання у внутрішні справи», як влада країни розцінила той факт, що втеклого з-під домашнього арешту китайського дисидента прийняли в посольстві США в Пекіні.

Заява Міністерства закордонних справ Китаю була оприлюднена напередодні сьогоднішніх переговорів державного секретаря США Гілларі Клінтон, яка перебуває в Пекіні, з чільними китайськими посадовцями.

Водночас Китай пообіцяв «гуманно» поставитися до Ченя Ґуанчена, незрячого дисидента, який, як повідомили раніше сьогодні, залишив посольство США, щоб отримати медичну допомогу і «возз’єднатися з родиною». Його запевнили, що переселять разом із родиною до «безпечного» місця в Китаї.

Чень Ґуанчен отримав тимчасовий «притулок» у посольстві США в Китаї майже тиждень тому після того, як він попередніми днями втік із-під домашнього арешту. Його покарали за критику політики китайської влади «одна дитина на родину», за якою здійснюють примусові аборти і кампанії стерилізації.
XS
SM
MD
LG