Доступність посилання

ТОП новини

Тетяна Чорновіл: я не маю грошей, щоб судитися з Ахметовим


Тетяна Чорновіл
Тетяна Чорновіл
Автор журналістського розслідування про молоді роки Ріната Ахметова Тетяна Чорновіл заперечує використання у своїй роботі сторонньої інформації, яка містить компромат.

«Я відповідаю за кожне мною надруковане слово, це є абсолютна правда. Зі зливами я не працюю. Я працюю по негативу, тому зі мною не спілкуються, документи не подають. Всі мої розслідування є суто індивідуальними моїми темами», – наголосила Тетяна Чорновіл в ефірі Радіо Свобода, присвяченому Всесвітньому дню свободи преси, який відзначається 3 травня.

Тетяна Чорновіл наполягає, що після публікації розслідування про Ріната Ахметова програла суд через брак коштів.

«До суду в Лондоні я не доїхала, тому що я не маю ті кошти. Рінат Ахметов це чудово знав. Суд ухвалив рішення, тому що була відсутня інша сторона», – твердить журналістка.

2008 року одне з українських інтернет-видань опублікувало статтю Тетяни Чорновіл про молоді роки найбагатшої людини України. Рінат Ахметов звернувся до суду у Лондоні із позовом про завдання шкоди честі та гідності. У червні 2008 року суд визнав претензії бізнесмена обґрунтованими і зобов’язав інтернет-видання сплатити Ахметову 100 тисяч доларів.

Повнук версію ефіру програми «Ваша Свобода» читайте згодом на сайті radiosvoboda.org
XS
SM
MD
LG