Доступність посилання

ТОП новини

Донецька міліція «побила електрошокерами дніпропетровських уболівальників» – фани


Співробітники правоохоронних органів побили електрошокерами дніпропетровських уболівальників футбольного клубу «Дніпро», які приїхали на матч до Донецька у середу, заявили сьогодні активісти фан-руху Дніпропетровщини на прес-конференції у Дніпропетровську.

За словами вболівальників, співробітники міліції Донецька безпідставно затримали 58 дніпропетровських фанатів, трьом були виписані штрафи за адміністративне правопорушення.

«Ми пройшлися по Донецьку буквально 15 хвилин, і до нас відразу підійшли правоохоронці. На прохання пред'явити документи вони відповіли відмовою і почали хапати за руки і бити наших уболівальників. А одного неповнолітнього хлопця 5 разів ударили електрошокером в область серця, після чого всіх забрали в міліцію», – розказали затримані вболівальники.

За словами представника вболівальників Валерія, в міліції не було складено жодного протоколу, але всіх затриманих сфотографували і записали особисті дані. Фани заявили, що розцінюють це як порушення громадянських прав.

Водночас у міліції Донецької області поінформували, що дніпропетровські вболівальники поводились по-хуліганському.

«Як виявилось, 58 уболівальників «Дніпра», що їхали на матч улюбленої команди з донецьким «Металургом», не доїжджаючи залізничного вокзалу, біля Путилівського моста самостійно покинули електричку, примусово відкривши двері, і попрямували пішим ходом в центр міста. Рухаючись проїжджою частиною, молоді люди поводилися агресивно, на зауваження не реагували, створювали перешкоди дорожньому рухові. На місце виїхав міліцейський патруль разом із нарядом спецпідрозділу «Беркут». Хулігани спробували учинити вартовим порядку опір, але були затримані. При їхньому затриманні співробітники міліції були вимушені застосувати спецзасоби», – сказано в повідомленні обласної міліції Донеччини.

У міліції також підтвердили, що трьох уболівальників штрафували на суму 255 гривень кожного.

На початку тижня міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала владу України покласти край злочинності в лавах правоохоронців, застерігаючи, що інакше вболівальники на чемпіонаті Європи з футболу ризикують зазнавати зловживань української міліції. Приводом для заяви правозахисників став інцидент у Львові, коли працівники правоохоронних органів жорстоко знущалися з двох затриманих, так що ті потім потрапили до лікарні. Розслідування інциденту вже привело до звільнень у львівській міліції.
XS
SM
MD
LG