Доступність посилання

ТОП новини

Українська міліція має бути реформована «за європейськими стандартами» – МВС


Реформування Міністерства внутрішніх справ за європейськими стандартами, з використанням досвіду держав ЄС – головне завдання керівництва правоохоронних органів країни, заявив сьогодні Радіо Свобода заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Лекарь.

За його словами, правоохоронці, працівники міліції мають стати захисниками прав і свобод українців, а не уособленням каральної системи.

«Реформи у системі МВС повинні призвести до того, що міліціонер уособлюватиметься у свідомості громадян із захисником його спокою та нормального повсякденного життя, з борцем із корупцією та злочинністю. Лише у цьому випадку реформи можна вважати успішними», – зазначив Лекарь напередодні міжнародної конференції у Києві.

Конференція за участю керівників правоохоронних органів, курсантів та викладачів академій системи МВС України, Молдови і Таджикистану розпочинається завтра в Києві за підтримки німецького Фонду Ганса Зайделя в Україні.

«Наша мета – вивчивши досвід німецької поліції, використати найкращий її досвід в Україні, залучити українських міліціонерів до підтримки демократії у державі», – заявив у розмові з Радіо Свобода керівник представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні Сергій Загорний.

За двадцять років діяльності Фонду в Україні понад 90 тисяч правоохоронців та державних службовців ознайомились із німецьким досвідом роботи відповідних інституцій і змогли використати його у своїй праці, наголосив Загорний.
XS
SM
MD
LG