Доступність посилання

ТОП новини

Франція занепокоєна політичним становищем в Україні і справою Тимошенко


Франція висловила «гостре занепокоєння» розвитком політичної ситуації в Україні, зокрема, навколо долі колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, заявило сьогодні Міністерство закордонних і європейських справ Франції.

Франція нагадує, що відносини Європейського Союзу з Україною, як і з іншими державами-учасницями Східного партнерства, ґрунтуються на цінностях свободи, демократії і дотримання засадничих прав людини.

Тож Франція закликає владу України дотриматися своїх зобов’язань щодо поваги до основних свобод і вже найближчими тижнями «ухвалити рішення, необхідні з цього огляду», мовиться в заяві.

Міністерство додало, що перебуває в тісному контакті зі своїми європейськими партнерами щодо цієї ситуації.

Справа навколо заяв Юлії Тимошенко, що вона зазнала фізичного насильства і тілесних ушкоджень із боку працівників виправної колонії і на протест оголосила голодівку, яку тримає з 20 квітня, тобто нині вже 15-й день, значно погіршила відносини з Україною Євросоюзу і низки окремих країн ЄС, уже зіпсовані самим засудженням колишнього прем’єра за перевищення повноважень при підписанні газових угод із Росією 2009 року, що на Заході розцінюють як політичне переслідування опозиції нинішньою владою.
XS
SM
MD
LG