Доступність посилання

ТОП новини

У Москві сотні затриманих на опозиційній акції


У столиці Росії Москві в неділю затримані, за даними поліції, 250 учасників опозиційної акції протесту, «Маршу мільйонів», яка мала на меті висловити протест проти інавгурації Володимира Путіна на третій президентський термін, що має відбутися в понеділок.

Більшість затриманих – учасники акції, серед них кілька опозиційних лідерів. Іще частина затриманих належала до групи націоналістів, яка, за повідомленням, намагалася влаштувати бійку в метро.

За повідомленнями, затриманим опозиціонерам, серед яких, зокрема, Сергій Удальцов, Олексій Навальний чи Борис Нємцов, загрожує адміністративний арешт за непокору поліції. Кореспонденти Радіо Свобода повідомляють, що поліція, розганяючи учасників акції, діяла вельми рішуче.

У московській поліції назвали сутички, що сталися, «спланованою провокацією» й додали, що в їхньому перебігу потерпіли кілька правоохоронців і журналістів. Даних про потерпілих демонстрантів наразі немає.

Сутички з застосуванням димових шашок і подразливого газу сталися в центральній частині Москви, біля Болотної площі, де мав відбутися велелюдний мітинг опозиції, коли поліція перекрила проходи в напрямку до самого центру міста. Частина демонстрантів намагалася прорватися крізь бар’єри до Манежної площі попід мурами Кремля, щоб там влаштувати свою несанкціоновану акцію.

Мітинг на Болотній площі, який так і не почався, через це оголосили закритим.

Демонстранти прийшли на Болотну площу за планом дозволеної акції «Марш мільйонів». Ходою вулицями Москви до площі пройшли, за даними поліції, близько 8 тисяч людей, а, за іншими підрахунками, від 25 до 70 тисяч.
XS
SM
MD
LG