Доступність посилання

ТОП новини

«Пам’ятник» «Сталіну, що пісяє», простояв у Львові недовго


«Пам’ятник» Сталіну у Львові, 7 травня 2012
«Пам’ятник» Сталіну у Львові, 7 травня 2012
У центрі Львова представники партії «Братство» встановили «пам’ятник» радянському вождеві Йосипу Сталіну.

За словами представника організації Віталія Чорного, цей «пам’ятник» дуже дешевий: використано дерево, пластик, папір, фарбу. Сталін зображений у повний зріст, взутий у військові черевики і зі штаньми, спущеними до колін. Усередину фігури було вмонтовано спеціальний пристрій, прикріплена пляшка з водою і катетер, відтак Сталін пісяв.

«Сталін заслуговує лише такого пам’ятника, – зазначив Радіо Свобода Віталій Чорний. – Зараз намагаються героїзувати диктатора, чинити провокації. Над провокацією треба лише сміятись, і ми вирішили взяти за приклад пам’ятник пісяючого хлопчика у Брюсселі і вважали, що саме така форма найвдаліша для Сталіна, який стільки лиха заподіяв українцям. Але місце такому пам’ятникові не на площі Ринок, а десь у закутку. Треба врешті поставити крапку на цьому культі Сталіна. Нехай з нього посміються і забудуть».

«Пам’ятник» простояв недовго. Його повалили і зламали. А після того, як журналісти його сфотографували, правоохоронці прибрали Сталіна.

Однак повідомлення у ЗМІ, що у Львові сьогодні Всесоюзна комуністична партія (більшовиків), яка не є зареєстрованою в Україні, планує встановити пам’ятник Сталіну на площі Ринок, викликало бурхливу реакцію серед депутатського корпусу Львівської міськради. Райці від фракції ВО «Свобода» зібрались на площі Ринок, щоб не доступити провокацій.

Львівські комуністи заявили, що інформація про встановлення пам’ятника Сталіну перед входом у Ратушу є нічим іншим, як провокацією.

Правоохоронці склали протокол на організатора акції.

Сьогодні ж аналогічний «пам’ятник»-насмішку над Сталіним «Братство» встановлювало і в Києві та Одесі.
XS
SM
MD
LG