Доступність посилання

ТОП новини

Сталіну в Києві відірвали голову (ФОТО, ВІДЕО)


Київ – У Києві на вулиці біля офісу КПУ встановили гротескну композицію із пап’є-маше «Сталін, що пісяє». Раніше встановлення пам’ятників радянського вождя в Києві, Одесі та Львові анонсували від імені «Всесоюзної комуністичної партії (більшовиків)». Як виявилося, цю ініціативу реалізувало «Братство» Дмитра Корчинського.

Кожен зі Сталінів, встановлених в українських містах, діяв як фонтан, за принципом відомого «Хлопчика, що пісяє» у Брюсселі.

Представник «Братства», який відкривав гротескну композицію у Києві, розповів, що спорудження одної такої скульптури коштувало менше ніж 1000 гривень

«Ми думали, як відзначити день перемоги Колими над Бухенвальдом, – і вигадали композицію «Сталін, що пісяє», – зауважив він. – Ми спробували відтворити його таким, яким він був: невисокого зросту, сухорукого, з великою головою. Ми зробили образ гротескним, щоб показати всю суть тоталітарного режиму, і сподіваємося, саме таким запам’ятає Сталіна молоде покоління».

Незадовго перед встановленням скульптурної композиції представник Центрального комітету КПУ Антон Поліщук зізнався, що про цю ініціативу комуністам нічого не відомо.


«Ми гадаємо, це буде якась провокація. КПУ вважає, що встановити пам’ятник нашому генералісимусу товаришу Йосипу Сталіну біля приміщення КПУ можливо, але не зараз. Але це має бути зроблено відповідно до закону. Так, Сталін у Запоріжжі встановлений відповідно до вимог чинного законодавства», – сказав Антон Поліщук.

Сталін на Братській простояв недовго. За півгодини правоохоронці, які прибули на місце, заявили, що він порушує норми благоустрою, і вилучили скульптуру, відірвавши їй при цьому голову і частину ноги. Проти організаторів акції склали адміністративний протокол.

Міліція демонтує Сталіна, що пісяє
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG