Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії тривають затримання опозиціонерів


У центральній частині столиці Росії Москви протягом усього дня в понеділок тривали затримання прихильників опозиції, які виходили на різноманітні несанкціоновані акції на протест проти інавгурації Володимира Путіна на третій президентський термін.

Загалом, за даними Міністерства внутрішніх справ Росії, здійснили понад 300 затримань, причому декого з опозиціонерів затримували по кілька разів.

За повідомленнями кореспондентів Радіо Свобода, поліція діяла рішуче, поліційні авта для затриманих були переповнені.

Раніше в понеділок близько 120 людей затримали в перебігу акції «Біле місто», учасники якої пройшли вулицями, але їм не дали вийти на Пушкінську площу в центрі міста. Білий став кольором російської опозиції, яка вимагає чесних виборів, заявляючи про фальсифікації результатів недавніх парламентських і президентських виборів у Росії.

Натомість так само не узгодженій із владою акції прихильників Путіна в іншому місці центру Москви в понеділок поліція не перешкоджала.

Цього ж дня вранці Володимир Путін, дотеперішній прем’єр-міністр Росії, склав президентську присягу і офіційно перебрав повноваження голови держави. Відразу по цьому він запропонував дотеперішнього президента Дмитра Медведєва на посаду голови уряду.
XS
SM
MD
LG