Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція Дніпропетровщини провела альтернативний мітинг-реквієм


У Дніпропетровську мітинг-реквієм з нагоди 9 травня, організований об’єднаною опозицією, альтернативний офіційним заходам, зібрав сьогодні майже тисячу людей – представників «Батьківщини», «Фронту змін», «УДАРу», «Нашої України» та низки громадських організацій, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Вони провели свій як мітинг жалоби за загиблими у Другій світовій війні. Люди прийшли з синьо-жовтими стрічками. Деякі учасники принесли з собою збільшені фото своїх родичів, які не повернулись із фронту. Пам’ять жертв війни вшанували хвилиною мовчання, до Вічного вогню поклали квіти пам’яті та скорботи.

За словами учасників акції, таким чином «опозиція продемонструвала свою згуртованість».

«Ми сьогодні не захотіли покладати квіти й проводити урочисті заходи разом із владою, адже нас обурює те, що вона робить, як вона цинічно ставиться до тих же ветеранів, до тих же пенсіонерів. Це рішення щодо окремого вшанування – принципове», – заявив голова обласної організації «Фронту змін» Андрій Павелко.

Водночас влада проводила офіційні заходи біля монументу Слави як святкові – під прапорами Партії регіонів, червоними прапорами та іншою радянською символікою. Зокрема, на мітингу було розгорнуто 6-метровий червоний прапор. Поблизу офіційних заходів стихійні торгівці продавали «георгіївські стрічки» – по 10 гривень за штуку.

У Дніпропетровську через нещодавні вибухи сьогодні запровадили безпрецедентні заходи безпеки – вулиці патрулювали дві тисячі міліціонерів.
XS
SM
MD
LG