Доступність посилання

ТОП новини

Активісти припиняють голодування на підтримку Тимошенко


В Україні активісти і прихильники Юлії Тимошенко припиняють голодування, яке оголошували на підтримку лідера «Батьківщини».

Сьогодні в Києві зупинили свою акцію голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова і депутат Київради Олександр Бригинець, які голодували 15-й і 16-й день відповідно. Про це Радіо Свобода повідомив Олександр Бригинець.

«Ми вважаємо, що досягнуто певних результатів цим спільним голодуванням. Це відмова від саміту, бойкот політиками Євро-2012, ігнорування Азарова – скасовано його запрошення в Європу з офіційним візитом. Важливе і переведення Юлії Тимошенко у кращі умови перебування та лікування», – зазначив Бригінець.

До такого ж кроку вдалися члени львівської організації партії «Батьківщина». За словами ініціатора акції Романа Ілика, на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові згорнуте наметове містечко, де жили учасники акції, агітаційні ж намети працюватимуть і далі.

Аналогічні акції відбувалися також у Хмельницькому та інших містах.

Прихильники колишнього прем’єра оголошували голодування на знак солідарності з Юлією Тимошенко. Адвокати лідера «Батьківщини» заявляли, що їхня підзахисна з 20 квітня вживала лише воду і сік, протестуючи таким чином проти насильства під час примусової госпіталізації.
XS
SM
MD
LG