Доступність посилання

ТОП новини

Влада хоче контролювати адвокатів (огляд преси)


Київ – Нинішня напруженість у відносинах України з Європою загрожує не так діалогу з ЄС, як українським позиціям на переговорах із Росією, стверджує тижневик «Країна». Видання пише, що успішна тактика для слабкого, затиснутого між двох сильних, – нацьковувати їх одне на одного. А зараз обидва сильні натравлені на Україну. Журналісти зауважують, що цькувати українську владу в унісон з європейцями Москві зараз вигідно. І час працює на Кремль. Адже економіка світу непевна, зате в Росії все стабільно. Про те, до чого можуть дійти закордонні політики задля тиску на українську владу, йдеться в останньому числі тижневика.

Після проведення судової реформи, яка, на думку тижневика «Коментарі», остаточно перетворила служителів Феміди на слухняних виконавців поточних завдань Банкової, єдиною «неохопленою» ланкою вітчизняної правової системи залишалися адвокати. Журналісти вважають, що Адміністрація Президента вирішила ліквідувати і цю прогалину. У Верховній Раді зареєстрований президентський законопроект «Про адвокатуру і адвокатську діяльність», який дасть можливість державі втручатись у всі сфери діяльності правозахисників, залишивши в минулому професійні таємниці. Конкретніше «Коментарі» розповідають у статті «Адвокатів візьмуть на приціл».

Тільки-но вщухло збурення громадськості від ініціатив Партії регіонів передати повноваження писати Червону книгу України чиновникам, як знову Міністерство юстиції підготувало нові зміни до законодавства, які безпосередньо можуть вплинути на подальшу долю природних багатств України. Природозахисники та експерти газети «День» вважають, що запропоновані зміни повністю розв’яжуть руки браконьєрам, кількість яких в Україні і так стабільно висока. Серед іншого, обмежуються права в екологічних інспекторів, зокрема, забирається право накладати штрафи на браконьєрів. Тепер для цього протокол потрібно везти в Київ. Про інші запропоновані законодавчі зміни та їх можливі наслідки газета «День» розповідає в статті «Україна може стати раєм для браконьєрів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG