Доступність посилання

ТОП новини

«Велика Балтійська подорож» триває


Рига – Вже шостий рік поспіль кожний охочий може стати учасником пригодницького проекту під назвою «Велика Балтійська подорож». Мандрівники подорожують країнами Балтії, відкриваючи для себе в кожній з них неповторні пам’ятки архітектури та історії, музеї чи й просто живописні місця. Організатори «Великої Балтійської подорожі» щороку вибирають для подорожей 30 нових туристичних об’єктів – по 10 в Латвії, Литві та Естонії. Найактивніші мандрівники, які не лише відвідають більше об’єктів, але й помістять на сайті проекту цікаві фото, отримають призи та візьмуть участь у різноманітних акціях.

Цього року до програми «Великої Балтійської подорожі» увійшли об’єкти, які є лауреатами та кандидатами премії EDEN – Європейського напрямку передового досвіду.

У Литві учасників проекту запрошують відвідати Музей каменю Вацлава Інтаса, що розташований в туристичному містечку Моседіс, яке ще називають «Столицею каменів». Цікаво також буде побувати в музеї Масляної в Плателяї та Музеї різьблених виробів відомого у Литві різьбяра по дереву Льонгінаса Шепки.

У Латвії учасники «Великої Балтійської подорожі» відвідають променад Пілс у Кулдізі, з якого відкривається чудовий вигляд на найширший у Європі водограй на річці Вента. Серед інших латвійських туристичних об’єктів – Латгальський культурно-історичний музей, старовинні замки Сігулди та природний парк Тервете.

В Естонії запрошують до мизи Сагади, Музею ліса, замку Алатсківі, а також побувати на старовинному судні вікінгів – ушкуї на острові Муху та на горі млинів в Англі, що на Сааремаа.

Не лише враження, а й призи

За словами директора Державного агентства розвитку туризму Латвії Арманда Слокенберга, подорож ця не зовсім звичайна – крім вражень учасники повинні набирати ще й, так звані, бали активності.

«Кожна країна пропонує 10 десять цікавих сезонних пропозицій, що треба відвідати. Мандрівники подорожують за цією програмою, в якій, як правило, є одне специфічне місце, де слід сфотографуватися, щоб набути залікові бали. Надіславши фотографії, можна одержати різні призи», – каже Армандс Слокенбергс.

Головний приз – дводенна поїздка до однієї з обраних країн. Учасники проекту також отримують знижки на квитки при відвідуванні вказаних туристичних об’єктів.

Неспішний відпочинок

Керівник проекту EDEN Latvia Армандс Муйжнієкс повідомив, що основним заходом цьогорічної «Великої Балтійської подорожі» стане організація Балтійського марафону мандрів із конкретними кінцевими цілями. За його словами, цей захід обіцяє бути цікавим і пізнавальним.

«Сенс цього проекту – сприяти місцевому, регіональному туризму. Можливо хтось і задумається: «Може не треба летіти до Туреччини, а поїдемо до сусідів литовців та естонців». І нехай вони також знають, що і в Латвії є гарні місця. Головне – не слід забувати основний латвійський туристичний слоган – «Відпочинь без метушні». Відпочивати треба неспішно, насолоджуючись, беручи участь в туристичних заходах», – зауважує Армандс Муйжнієкс.

Щоб стати учасником «Великої Балтійської подорожі», необхідно зареєструватися на сайті проекту. Отримати необхідні інформаційні матеріали, спланувати маршрут своєї подорожі і… «щасливої дороги!»

«Велика Балтійська подорож – 2012» триває з 1 травня до 31 серпня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG