Доступність посилання

ТОП новини

У Києві на майдані Незалежності виставили кубок Євро-2012


Кубок УЄФА Євро-2012, Київ, 11 травня 2012 року
Кубок УЄФА Євро-2012, Київ, 11 травня 2012 року
Київ – До України прибув головний футбольний трофей Європи, який отримає переможець турніру Євро-2012, що розпочнеться в Україні та Польщі менш ніж за місяць. Кубок Анрі Делоне, виконаний із чистого срібла, урочисто пронесли Хрещатиком і встановили на майдані Незалежності. Упродовж двох днів із ним зможуть сфотографуватися всі охочі. У презентації кубка Євро-2012 взяли участь керівники міста та організатори чемпіонату від УЄФА.

Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський
Кубок чемпіонату Європи з футболу, названий на честь першого керівника УЄФА Анрі Делоне, у п’ятницю вранці під посиленою охороною прибув до Києва. Найбільший спортивний трофей Європи, який дістанеться переможцям чемпіонату Європи з футболу важить близько 8 кілограмів, і виконаний із чистого срібла, розповів під час презентації трофею у колонній залі Київради директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Кубок Євро-2012 - у Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Кубок вирушає у подорож Україною, ми хочемо охопити якнайбільше міст
Маркіян Лубківський
«Кубок УЄФА вирушає у подорож Україною, ми хочемо охопити якнайбільше міст, першим буде Київ. Це новий кубок Анрі Делоне, вигляд його лишився незмінним, але його збільшено, щоб показати значення турніру у світовому футболі. Він відлитий із чистого срібла, має вагу 8 кілограмів та 60 сантиметрів висоти», – розповів директор чемпіонату в Україні.

Євро-2012 є втіленням української мрії – Суркіс
Григорій Суркіс
Григорій Суркіс

Футбольний турнір, що відбувається цього літа в Україні, є втіленням мрії українських футболістів та вболівальників. Таку думку висловив на презентації кубка голова Федерації футболу України Григорій Суркіс.

«Ви погодитеся зі мною, що 5 років тому ми навіть не уявляли, що будемо разом із Польщею організатором Євро-2012. Мрія, яка живила нас багато років, стає реальністю. Так само, маленький хлопчик Андрій Шевченко мріяв стати володарем золотого м’яча, і ця мрія справдилася», – зауважив Суркіс.

Зі свого боку, голова КМДА Олександр Попов висловив сподівання, що саме Україна, як господар, переможе у цьогорічному футбольному змаганні.

«Один місяць залишився до події, яку ми всі чекаємо: першого матчу Євро-2012 у Києві, на НСК «Олімпійський». За цей кубок змагатимуться найкращі команди Європи. Тож я бажаю, щоб ми перемогли, і цей кубок залишався в Україні ще принаймні 4 роки», – зазначив посадовець.

У Києві та найбільших містах кубок побачать всі охочі

Олександр Попов разом з Ігорем Суркісом урочисто винесли Кубок Анрі Делоне на Хрещатик, і повантажили на дах спеціального авто. А далі урочиста хода, разом із оркестрами та танцювальними колективами, у супроводі талісманів Євро-2012 Славка та Славека, вирушила на майдан Незалежності. Кубок супроводжували легенда українського футболу Андрій Шевченко та світова футбольна легенда, посол Євро-2012 Давор Шукер.

Футбольний символ розташували під спеціальним прозорим склепінням, де назавтра усі охочі зможуть сфотографуватися із ним. Одночасно триватимуть афтограф-сесії, футбольні конкурси, а надвечір 12-го та 13 травня, якщо дозволить погода, тут запускатимуть величезну повітряну кулю. У п’ятницю ж на Майдані організували святковий концерт із нагоди прибуття головного футбольного трофею Євро-2012 до України.

За словами Маркіяна Лубківського, кубок Анрі Делоне пробуде у Києві три дні, після чого вирушить містами України, щоб усі охочі могли його побачити. Останнім містом, що прийматиме кубок перед початком турніру, буде Одеса. Тут футбольний трофей мають виставити на загальний огляд 26 травня. Офіційно ж Євро-2012 розпочнеться в Україні та Польщі 8 червня.

Читайте більше тут:
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG