Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі з «патріотичного балкону» лунали українські пісні та вірші


«Барикада на балконах!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Барикада на балконах!»

Одеса – Місце для своєї мальовничої акції Мистецьке об’єднання «Остання барикада» вибрало не випадково. Балкон третього поверху на Дерибасівській, 20 розмальований у національному стилі і прикрашений написом «Слава Україні».

Ще торік національно свідома громадськість та одеська мерія ламали списи довкола питання, чи слід вважати такий розпис псуванням фасаду. Загалом відстояти настінний живопис вдалося, а балкон до певної міри став символом мирної боротьби за українські культурні цінності.

Тож назва акції «Барикада на балконах!» виглядала цілком слушною.

«Балкони існують, щоб з них читати вірші!» – виголосив її гасло голова оргкомітету Олесь Доній.

Вже на початку дійства зацікавленість публіки перевірила погода. У перші ж хвилини незвичного концерту вперіщив сильний дощ. Люди слухали пісні і вірші з-під парасольок, але злива доволі швидко закінчилася, так і не вплинувши особливо на перебіг акції.

Одесити оплесками вітали київських гостей – письменників братів Капранових, поета Артема Полежаку, ведучу поетичного прогнозу погоди на каналі «1+1» Тетяну Коваленко, гурт «Телері» з солісткою Лесею Рой.

Ані у завзятті, ані у виконавській майстерності їм не поступалися одесити – кобзар Максим Трубніков, поет Олекса Губський, та, як вони самі себе називають, – гурт «патріотичного позитиву» «Друже Музико».

Завсідники одеських кав’ярень, розташованих поблизу «патріотичного балкону», на дійство реагували доволі мляво. Інша річ, люди, які спеціально прийшли подивитися на незвичайне дійство. Та й випадкові перехожі, особливо із числа свіжоспечених випускників, приязно реагували на абсолютно доброзичливу і веселу акцію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG