Доступність посилання

ТОП новини

У Ємені війська знову атакують місто, яке утримує «Аль-Каїда»


Військові Ємену заявили в неділю, що продовжили наступ на місто Зінджибар на півдні країни, яке перетворили на свій бастіон пов’язані з терористичною мережею «Аль-Каїда» ісламісти.

За словами військових, уранці цього дня вони просунулися на двох напрямках біля цього міста, вбивши близько 15 бойовиків.

Наступ армії Ємену на Зінджибар, центр провінції Аб’ян, триває вже понад місяць.

У діях проти ісламістів у Ємені залучені також військові США.

Зокрема, в суботу повідомляли про загибель близько 11 бойовиків внаслідок повітряного удару з американського безпілотного літака в іншому регіоні Ємену і ще близько 15 бойовиків у боях із урядовими єменськими військами в провінції Аб’ян. Про подібні операції повідомляли і в четвер.

А тиждень тому повідомляли й про загибель при авіаударі на сході Ємену одного з лідерів «Аль-Каїди» Фахда аль-Кусо. Він перебував у розшуку за звинуваченням у причетності до підриву американського есмінця Cole в Ємені у 2000 році.

Президент Ємену Абед-Раббо Мансур Хаді, який прийшов на цю посаду в лютому, заявив, що боротьба з «Аль-Каїдою» є його «релігійним і національним обов’язком».

Протягом минулого року бойовикам угруповань, пов’язаних із «Аль-Каїдою», вдалося посилити свої позиції в Ємені, де тривали акції протесту проти режиму колишнього президента Алі Абдалли Салеха. Зокрема, ще у травні минулого року радикальні ісламісти взяли під контроль кілька районів на півдні країни, серед них і місто Зінджибар, а також на сході Ємену.
XS
SM
MD
LG