Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція в Сербії вже не буде бойкотувати вибори


У Сербії лідер опозиційної правої націоналістичної Сербської прогресивної партії Томислав Николич заявив у неділю, що візьме участь у другому турі президентських виборів наступної неділі, до якого він вийшов разом із попереднім президентом, лідером центристської прозахідної Демократичної партії Борисом Тадичем.

У суботу він заявляв, що бойкотуватиме ці вибори.

Напередодні Николич стверджував, що влада сфальсифікувала результати парламентських і першого кола президентських виборів минулої неділі, підробивши півмільйона голосів на свою користь.

Влада Сербії тоді ж відкинула ці звинувачення.

За результатами парламентських виборів, партія Николича здобула найбільше місць, але владну коаліцію формуватимуть досі владна партія Тадича, а також ліва націоналістична Соціалістична партія Сербії, яку створив у 1990-му з колишньої югославської компартії Слободан Милошевич.

У першому колі президентських виборів Николич більш як на 1 відсоток відстав від Тадича, який за місяць до виборів подав у відставку з посади голови держави, щоб уможливити одночасні вибори парламенту і президента.

Николич свого часу належав до ультранаціоналістичної Сербської радикальної партії, але створив власну, щоб представити себе як відносно проєвропейського поміркованого консерватора, хоча його часто називають популістом.
XS
SM
MD
LG