Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз обговорює форми протесту під час Євро-2012


Прихильники Тимошенко протестують проти її ув’язнення в наметах, європейські політики мають інші способи впливу
Прихильники Тимошенко протестують проти її ув’язнення в наметах, європейські політики мають інші способи впливу
Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу сьогодні в Брюсселі визначатимуться, як під час чемпіонату Європи з футболу показати ставлення до ув’язнення в Україні Юлії Тимошенко.

Влада Нідерландів заявила, що в Україну у червні не поїде жодного політичного представника цієї країни. Такі ж плани мають у Єврокомісії, яка є виконавчим органом ЄС.

Водночас деякі європейські політики прагнуть використати можливу участь у заходах Євро-2012 в Україні для торгів із владою в Києві. Такий приклад минулого тижня продемонструвала президент Литви Даля Ґрібаускайте, яка пов’язувала свою участь у згодом перенесеному саміті в Ялті з можливістю відвідання Юлії Тимошенко.

Змішувати політику і спорт не можна, твердить депутат Верховної Ради від Партії регіонів Владислав Лук’янов. Справа Юлії Тимошенко жодного стосунку до футбольного чемпіонату не має, сказав він радіо Свобода

«Питання вболівання за улюблені спортивні команди… Політика не повинна втручатися в ці питання. Тоді буде набагато легше вибудовувати діалог між країнами. Інше питання: іде зовнішній тиск в усіх сферах, і політичні соратники пані Тимошенко, порушуючи законодавство, тиснуть на українську державу», – стверджує Лук’янов.

Тим часом, колишній Прем’єр-міністр України перебуває на лікуванні через проблеми з хребтом і відновлюється після голодування, оголошеного на знак протесту проти насильства під час примусової госпіталізації у квітні.

Тимошенко відбуває семирічне покарання за перевищення влади. Ці звинувачення її адвокати називають політично мотивованими.
XS
SM
MD
LG