Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» заявляє, що влада знову позбавляє Тимошенко права на захист


Захисник єкс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, депутат Сергій Власенко не зміг зустрітися сьогодні з ув’язненою, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Батьківщина» заявляє, що влада знову позбавляє єкс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко права на захист. У заяві прес-служби партії «Батьківщина» зазначається, що зустріч Тимошенко із захисником була «вкрай важливою з огляду на те, що у вівторок у Вищому спеціалізованому суді України розглядатиметься касаційна скарга захисника Юлії Тимошенко …».

«Нам достеменно відомо, що у розмовах з німецьким лікарем Лутцем Гармсом, який виводить екс-прем‘єр-міністра із голодування, Юлія Тимошенко неодноразово просила про час для зустрічі із захисником. Для цього німецький лікар навіть залишив «вікно» у графіку лікувальних процедур. Щоб завадити зустрічі Тимошенко із захисником, за наказом Банкової пенітенціарна служба та адміністрація лікарні умовили лікаря Гармса переписати графік процедур, і Юлія Тимошенко була позбавлена зустрічі з Сергієм Власенком, яка була запланована на 11.30 понеділка», – повідомляє прес-служба.

«Влада вже вивчила графік перебування захисника Сергія Власенка у Харкові і знає, що о 18.00 він має вилетіти літаком до Києва, щоб підготуватися із групою захисників до завтрашнього судового розгляду», – сказали в «Батьківщині».

За даними заступника начальника Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Андрія Лапинського, у Тимошенко сьогодні, згідно з графіком процедур, передбачений вільний час від 17.30 до 19.00. Утім, Лапинський зазначив, що о 15.00 Тимошенко зможе відвідати посол США в Україні Джон Теффт. На запитання журналістів, чому з 14.30 до 15.00, коли Тимошенко вільна від процедур, до неї не може потрапити захисник Власенко, Лапінський зауважив, що в цей час відбувається підготовка до візиту Теффта в лікарню .
XS
SM
MD
LG