Доступність посилання

ТОП новини

Янукович відкрив у Донецьку термінал аеропорту, згадуючи друзів


Донецьк – У Донецьку в понеділок урочисто відкрили новий термінал аеропорту, який прийматиме міжнародні рейси. Церемонію відкриття відвідав Президент України Віктор Янукович, міністр інфраструктури Борис Колесніков та місцеві чиновники. Аеропорт став найбільшим у Східній Україні. Вже цього року тут планують прийняти понад мільйон пасажирів.

Аеропорт, який нещодавно отримав ім’я Сергія Прокоф’єва, за словами можновладців, у 10 разів збільшив пропускну спроможність: із 300 до 3 тисяч 100 пасажирів на годину. Тепер, як обіцяють, тут без проблем сідатимуть найсучасніші літаки.

Завдяки сучасним технологіям аеропорт зможе обслуговувати рейси за будь-якої погоди, і це суттєво зменшить затримки рейсів через природні умови. Це, як кажуть господарі міста, без перебільшення, найдорожчий об’єкт, який робився під Євро-2012 у Донецьку, на нього витратили більше ніж 5 мільярдів гривень.

Чи не будуть ці інвестиції даремними, якщо європейці таки бойкотуватимуть Євро-2012? На це питання відповів глава держави Віктор Янукович.
Життя продовжується. Любителі спорту приїдуть, друзі України приїдуть
Віктор Янукович

«Я вважаю, що Україна пройшла серйозні випробування під час підготовки до Євро-2012. Ми як партнери не підвели наших партнерів з УЄФА. Вся інфраструктура, яка побудована, вона буде багато років служити багатьом поколінням. Євро-2012 як проект дозволив нам прискорити цю задачу. Політика політикою, як кажуть, а життя продовжується. Любителі спорту приїдуть, друзі України приїдуть», – зазначив Президент.

Відкриття нової злітно-посадкової смуги в Донецьку минулого літа ознаменувала посадка найбільшого в світі вантажного літака «Мрія», а новий термінал у понеділок відкрили посадкою боїнга. Прийом рейсів розпочнеться вже 15 травня. За словами міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, здійснювати регулярні внутрішні рейси територією України з нового терміналу можна буде після футбольного чемпіонату Євро-2012, тобто з 1 серпня поточного року.



Одним терміналом менше

Раніше недалеко від аеропорту планували побудувати ще один термінал для VIP-пасажирів. Для цього спеціально перенесли автовокзал Путилівський до дуже віддаленого місця. Тоді ці дії влади викликали багато протестів у донеччан та людей, які приїжджають до обласного центру щодня на роботу.
Під шумок дуже багато об’єктів міської інфраструктури перейшло у приватні руки
Денис Казанський

Донецький блогер та журналіст Денис Казанський в коментарі Радіо Свобода зазначив: «Під шумок дуже багато об’єктів міської інфраструктури перейшло у приватні руки. Наприклад, ця схема ще не завершена, але коли зносився Путилівський автовокзал, дуже зручний для мешканців міста, казали про те, що на його місці буде будуватися VIP-термінал аеропорту. Ніби це вимога УЄФА. На даний момент бачимо, що є тільки фундамент закладений. Відповідно, ніякого терміналу вже не буде. Не встигнуть його побудувати. Потім з’ясується, що він не потрібен вже, оскільки нема для кого. І, скоріше за все, цю ділянку забере хтось із олігархів або бізнесменів ніби то в оренду і побудує щось потрібне для себе».

Із масштабних проектів до Євро-2012 у Донецьку не лише побудували новий термінал аеропорту, а й відремонтували залізничний вокзал, добудувавши до нього нові корпуси.

Читайте більше тут:
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG