Доступність посилання

ТОП новини

Виграти перший матч Україні буде найскладніше – фахівці про Євро-2012


Головний тренер Національної збірної Олег Блохін (ліворуч) і президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, Київ, 14 травня 2012 року
Головний тренер Національної збірної Олег Блохін (ліворуч) і президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, Київ, 14 травня 2012 року
Київ – Українська футбольна збірна готова до чемпіонату Європи з футболу, заявляють її тренер Олег Блохін та президент Федерації футболу України Григорій Суркіс. Проте вони говорять і про великі труднощі, які має подолати команда для перемоги у своїй групі. На думку експертів, окрім сильних суперників українцям у цьому перешкоджатимуть проблеми підготовки України до Євро-2012 та політична ситуація.

Україна вже визначила основний і запасний склад своєї збірної з футболу на загальноєвропейському турнірі Євро-2012, що розпочнеться 8 червня в Україні та Польщі. Про це розповів у понеділок головний тренер української збірної Олег Блохін.

За його словами, на сьогодні графік підготовки команди розрахований практично до хвилин. Зокрема, найближчим часом збірна проведе тренувально-оздоровчі збори в Туреччині.

Україна стикнеться з найкращими командами світу – Блохін

Перед українськими футболістами стоїть надзвичайно важке завдання – виграти перший матч зі Швецією та вийти зі своєї групи, вважає Олег Блохін.
Зібрані у фіналі турніру найкращі команди навіть не у Європі, а у світі
Олег Блохін

«Зібрані у фіналі турніру найкращі команди навіть не у Європі, а в світі. Тому перед нами дуже важкі завдання. Але найважче – вийти з групи. Бо ми граємо вдома. Якби грали за кордоном і програли першу гру, це б зрозуміли. А тут ми вдома. Фаворитами я бачу збірні Голландії, Іспанії, Німеччини. Є чимало команд, які можуть виграти чемпіонат Європи», – підсумовує тренер української збірної.

Із ним погоджується і керівник Федерації футболу України Григорій Суркіс. Втім, він високо оцінив і підготовку збірної до зустрічі з суперниками, і держави – до турніру загалом.
Донбас-Арена» – це взагалі стандарт, зразок для всіх інших стадіонів
Григорій Суркіс

«Що стосується наших стадіонів – на київському та харківському немає проблем, «Донбас-Арена» – це взагалі стандарт, зразок для всіх інших стадіонів і щодо зовнішнього вигляду, і щодо досвіду приймання міжнародних відбіркових матчів, – зауважує Суркіс. – Львівський стадіон – там ідуть «завершальні штрихи до портрету». Я не сумніваюся, що все буде готове, у повній відповідності до угод».

Відповідаючи на запитання журналістів, Григорій Суркіс висловив упевненість, що на проведення футбольного чемпіонату не вплинуть політичні суперечності між українською владою та керівництвом західних держав.

Євро-2012 – змагання з перешкодами

Сьомого квітня донецький «Шахтар» переміг «Динамо» (Київ), це супроводжувалося скандальним видаленням із поля динамівця Дениса Гармаша. Втім, Олег Блохін відмовився відповідати, чи впливає цей інцидент на стосунки киян та донеччан всередині збірної.

Проблеми всередині збірної є, але вони будуть подолані до першого матчу Євро-2012, вважає спортивний експерт Валентин Щербачов. Втім, він погоджується з представниками українського футболу про надзвичайну складність задачі, яку має збірна – здобути першу перемогу. Експерт бачить і інші проблеми підготовки до Євро-2012, які можуть вплинути на гру українців у турнірі.
Є політичні неприємності, нелояльно ставляться до України інші збірні, тому в нас не житимуть
Валентин Щербачов

«Ігрової практики в серйозних, відбіркових матчах (не у товариських) українцям бракує. Маємо вийти з нашої групи. Бути першими в групі 0 навіть нема мови. Окрім того, є політичні неприємності, нелояльно ставляться до України інші збірні, тому в нас не житимуть. Високі ціни на готелі, а відтак у нас буде менше вболівальників. Не все в нас гаразд», – зазначає експерт.

Перший матч чемпіонату Європи з футболу в Україні відбудеться 11 червня у Києві. На НСК «Олімпійський» мають зустрітися збірні України та Швеції.

Читайте більше тут:
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG