Доступність посилання

ТОП новини

Суд відклав розгляд касації на вирок у «газовій справі» Тимошенко


Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 26 червня розгляд касації колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та її захисту на вирок у «газовій справі».

Таке рішення колегія суддів ухвалила у відповідь на клопотання сторони держобвинувачення відкласти розгляд у зв'язку з неможливістю особистої участі Тимошенко в засіданні. На думку суду, цей час потрібен для вивчення додаткових матеріалів справи.

«Клопотання задоволено», – сказав головуючий суддя Станіслав Міщенко.

За словами захисника Тимошенко Сергія Власенка, будь-яких законних підстав для ухвалення судом такого рішення не було. Він зазначив, що, незважаючи на аргументи прокуратури про те, що за рішенням Конституційного суду підсудний має право бути присутнім на засіданнях суду будь-якої інстанції, які взяв до уваги суд, сама Тимошенко, навпаки, звернулась до суду з письмовою заявою, у якій просила слухати справу за її відсутності.

Сьогодні, 15 травня, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ розпочав розгляд касаційної скарги захисту колишнього прем’єра Юлії Тимошенко на вирок Печерського районного суду Києва та рішення Апеляційного суду Києва у «газовій» справі.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. У грудні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення. 22 січня 2012 року захист Тимошенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ з касаційною скаргою на рішення судів першої та другої інстанції у «газовій» справі.
XS
SM
MD
LG