Доступність посилання

ТОП новини

Азаров запевнив Аштон, що Україна намагається дати відповідь на зауваження ЄС


Прем’єр-міністр України Микола Азаров запевнив верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон, що Україна намагається дати відповідь на зауваження ЄС. Як повідомили у прес-службі українського уряду, про це Азаров заявив сьогодні під час зустрічі з Аштон.

«Окрему вагу було приділено внутрішньополітичній ситуації в Україні. Керівник уряду України поінформував представника ЄС про перетворення, які здійснюються в Україні. Він запевнив, що Україна намагається у максимально прозорий та конструктивний спосіб дати відповідь на зауваження ЄС», – йдеться у повідомленні прес-служби українського уряду.

Прес-служба зазначає, що Азаров, зокрема, звернув увагу на схвалення Верховною Радою України нового Кримінального процесуального кодексу, який має «радикально покращити кримінальне провадження на європейських принципах», а також на реформи в податковій та митних сферах, дерегуляцію економіки.

У повідомленні також зазначається, що Азаров запевнив Аштон в тому, що уряд зробив все необхідне для забезпечення чесних та прозорих парламентських виборів восени цього року.

Аштон, зі свого боку, наголосила, що дотримання Україною принципів верховенства права та проведення прозорих і демократичних виборів матимуть визначальне значення для швидкості політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

Азаров перебуває сьогодні в Брюсселі, де бере участь у засіданні Ради співробітництва Україна-ЄС.
XS
SM
MD
LG