Доступність посилання

ТОП новини

Табір опозиції в столиці Росії збирається триматись до краю


«Окупований Абай» і опозиційний табір удень 14 травня 2012 року
«Окупований Абай» і опозиційний табір удень 14 травня 2012 року
У столиці Росії Москві учасники протестного табору опозиції вирішили сьогодні ввечері на своїх зборах не згортати табір, аж доки не прийде його зносити за рішенням суду спецзагін поліції.

Раніше сьогодні оголосили, що за постановою суду опозиціонери мають прибрати свій табір із Чистопрудного бульвару в центральній частині Москви, який цілодобово діє там уже тиждень, до полудня завтра.

Водночас повідомляли, що рішення суду про ліквідацію табору ще не набуло чинності, бо на його оскарження дається місяць.

Крім того, це рішення оскаржив один із опозиційних політиків, лідер партії «Яблуко» Сергій Мітрохін, який заявляє, що рішення порушує його право вільно перебувати й пересуватися у сквері на бульварі.

Опозиція також вирішує, в яке інше місце центральної частини Москви їй тепер перенести свій табір.

Раніше сьогодні суд у Москві постановив ліквідувати табір опозиції, задовольнивши позов від імені навколишніх мешканців, які скаржилися на «бездіяльність влади» щодо табору. В опозиції цей позов назвали провокацією влади.

Акція в рамках кампанії «За чесні вибори» в столиці Росії триває вже тиждень, у ній беруть участь від кількох десятків людей ночами до кількох тисяч вечорами. Акцію назвали «ОкупайАбай» за рухами «Occupy» на протест проти дій влади деінде у світі і ім’ям казахського поета Абая Кунанбаєва, пам’ятник якому стоїть посеред табору.
XS
SM
MD
LG