Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила законопроект про впровадження відеоконференцій у судах


Верховна Рада України планує впровадити систему проведення відеоконференцій під час судових засідань із метою економії коштів на транспортування підсудних і підвищення оперативності судового розгляду. За законопроект позафракційних депутатів Володимира Пилипенка, Валерія Писаренка і Сергія Ківалова (фракція Партії регіонів) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції» у першому читанні проголосував у вівторок 241 депутат.

Законопроект пропонує внести зміни до Господарського процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, Цивільного процесуального кодексу, що передбачатимуть можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно з проектом, така участь відбуватиметься на підставі постанови суду за клопотанням учасника процесу або за власною ініціативою. Суд зобов'язаний забезпечити участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Раніше радник президента – керівник Головного управління Адміністрації президента з питань судоустрою Андрій Портнов під час засідання Ради суддів України повідомив, що Президент Віктор Янукович дав доручення Кабінету Міністрів передбачити в державному бюджеті на 2012 рік кошти на впровадження системи проведення відеоконференцій під час судових засідань.
XS
SM
MD
LG