Доступність посилання

ТОП новини

«У правоохоронних органах України багато гнилі» – Луценко


Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко під час розгляду апеляції на вирок у його справі в Апеляційному суді Києва заявив, що його звинувачення сфабриковані, а вирок і арешт були незаконними.

«У правоохоронних органах України багато гнилі, і тисячі людей стикаються з нею щодня. Тому я не буду дебатувати, а буду звинувачувати», – сказав Луценко під час дебатів на засіданні суду.

Луценко звинуватив заступника Генпрокурора Рената Кузьміна у своєму незаконному арешті. На думку Луценка, його взяли під варту через те, що він користувався своїм конституційним правом, «правом політика на виступи та заяви».

Крім того екс-міністр звинуватив Печерський районний суд у винесенні незаконного та невмотивованого вироку та в тому, що на процесі не допитали третину заявлених свідків.

Луценко звинуватив Печерський райсуд також у тому, що за час свого перебування під вартою він був позбавлений належної медичної допомоги. Аналогічне звинувачення екс-міністр висунув і у бік керівництва СІЗО.

Після виступу сторони захисту суд оголосив перерву. За процедурою розгляду апеляції після дебатів передбачаються репліки і вихід колегії суддів до кімнати для нарад для ухвалення рішення.

27 лютого 2012 року Печерський суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав Юрія Луценка винним у скоєнні посадових злочинів.
XS
SM
MD
LG