Доступність посилання

ТОП новини

Лубківський: попри бойкот окремими політиками, Євро-2012 відбудеться


Євро-2012 відбудеться за планом, попри бойкот Чемпіонату деякими європейськими політиками. На цьому наголосив в ефірі Радіо Свобода директор турніру УЄФА в Україні Маркіян Лубківський. Він запевнив, що жодна збірна офіційно не відмовилася від участі у чемпіонатів.

«Тому турнір відбудеться, як і планувалося, у форматі, в якому передбачалося. 8 червня перший матч у Варшаві. А 1 липня фінальний матч у Києві. Тому ми чекаємо грандіозного футбольного свята. Вже все, по суті, станом на сьогодні готове».

Коментуючи звернення капітана збірної Німеччини до президента Європейського союзу футбольних асоціацій Мішеля Платіні чітко задекларувати свою позицію стосовно ситуації в Україн, Лубківський зазначив, що футболістам грати в Києві нічого не завадить.

«Ми очікуємо знов-таки, що всі команди виступлять у найсильніших складах, якщо, звичайно, футболістам не завадять травми. Чого ми їм не бажаємо», – зазначив Лубківський.

Що ж до заяви футбольної збірної Іспанії про можливу відмову грати у Києві фінальний матч Лубківський запевнив, що всі команди гратимуть у передбаченому форматі.

«Ніхто не відмовиться. Всі гратимуть у форматі, який передбачений. Я хочу нагадати про ті заяви, які свого часу робило УЄФА. І мені по суті немає чого додати, лише підкреслити, що спорт і політика – це речі несумісні. І саме такими принципами керується УЄФА у проведенні цього та і всіх інших своїх проектів».

Раніше деякі високопосадовці ЄС і країн-членів ЄС заявляли про політичний бойкот чемпіонату в Україні на знак протесту проти вибіркового правосуддя.
XS
SM
MD
LG