Доступність посилання

ТОП новини

Азаров погодився направити до Тимошенко західних лікарів та юристів на касаційний процес


Прем'єр-міністр України Микола Азаров погодився на пропозицію президента Європейського парламенту Мартіна Шульца направити до колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко лікарів та юристів на касаційний процес. Про це Азаров та Шульц повідомили журналістам у Брюсселі після завершення зустрічі.

«Ми обмінялися нашими різними точками зору… І ми дійшли певних спільних думок», – сказав Шульц.

Він зазначив, що запропонував українському прем’єрові дати дозвіл на направлення до Тимошенко групи лікарів, яка буде сформована під егідою Європарламенту, а також надати доступ групі експертів до участі у другому судовому процесі проти Тимошенко.

Він зазначив, що одразу після завершення прес-конференції почне звертатися до осіб високого рівня, визнаних міжнародною спільнотою, можливо, з досвідом роботи в уряді, які б могли спостерігати за повним забезпеченням прав Тимошенко під час другого процесу, а також сприяти тому, щоб цей процес відповідав міжнародним стандартам.

«Це дуже далекоглядний крок (з боку Прем’єр-міністра України), це крок у новому напрямку, він може сприяти відновленню довіри», – сказав Шульц.

У свою чергу Азаров підтвердив свою згоду з пропозиціями Шульца.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. У грудні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення. На черзі касаційний розгляд цієї справи.
XS
SM
MD
LG