Доступність посилання

ТОП новини

Нові вибори у Греції призначені на 17 червня


Лідери грецьких партій на нараді в президента Каролоса Папульяса (ц) домовляються про нові вибори і тимчасового прем’єра, 16 травня 2012 року
Лідери грецьких партій на нараді в президента Каролоса Папульяса (ц) домовляються про нові вибори і тимчасового прем’єра, 16 травня 2012 року
У Греції сьогодні офіційно оголосили, що нові парламентські вибори мають відбутися 17 червня після провалу коаліційних переговорів за результатами виборів 6 травня.

Із цією датою погодилися лідери партій, представлених у цьому парламенті, на зустрічі з президентом Каролосом Папульясом.

Вони також узгодили кандидатуру тимчасового прем’єр-міністра, уряд якого діятиме на час до виборів – ним став Панайотіс Пікрамменос, голова Державної ради, як у Греції називається вищий адміністративний суд.

За опитуваннями, на нових виборах можуть здобути ще більше голосів політичні сили, які виступають за негайне скасування суворих заходів заощадження, що їх втілюють Афіни за умовами отримання міжнародної фінансової допомоги на підтримку намаганням країни вийти з глибокої боргової і бюджетної кризи. Ці сили вже значно посилилися в нинішньому парламенті, натомість зазнали втрат партії, що підтримують ці заходи.

Ці реформи викликають гострі невдоволення й протести в грецькому суспільстві. Але зрив цих заходів і відтак припинення міжнародної допомоги, як вважають, може призвести до дефолту Греції й теоретично до її виключення з зони євро.

Становище в Греції вже призвело до значного зниження курсу спільної валюти 17 країн ЄС, євро.
XS
SM
MD
LG