Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Києва не порушувала проти Карпачової кримінальної справи – прокурор


Прокуратура Києва не порушувала кримінальної справи проти колишнього уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової, заявив сьогодні журналістам прокурор Києва Анатолій Мельник.

За його словами, як їх наводить агентство «Інтерфакс-Україна», опублікована інформація про це «є неправдивою і має політичний і провокаційний характер».

Він наголосив, що наразі немає підстав затримувати Карпачову.

За словами столичного прокурора, колишнього омбудсмана не запрошували до прокуратури для надання якихось пояснень або свідчень.

Водночас він зазначив, що в прокуратурі Києва опитували співробітника секретаріату омбудсмана Валерія Селіна щодо його заяви про те, що Ніна Карпачова змушувала його стверджувати, що в прокуратурі на нього чинили тиск.

Прокурор додав, що перевірку за фактом проведення обшуків в офісі омбудсмана ще не завершено.

Раніше сьогодні лідер фракції «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Кожем’якін заявляв, що проти Ніни Карпачової порушено кримінальну справу за оприлюднення фотографій гематом колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Учора прокуратура Києва вже відкидала звинувачення в тиску на колишнього омбудсмана, з якими виступив того дня заступник лідера фракції «БЮТ-«Батьківщина» Сергій Соболєв, заявивши, що Ніна Карпачова могла через цей тиск виїхати за кордон.кап
XS
SM
MD
LG