Доступність посилання

ТОП новини

УНІАН «чистять» перед виборами?


Київ – В одній з найбільших інформаційних агенцій України УНІАН змінили шеф-редактора. Ця кадрова перестановка викликала конфлікт між працівниками-профспілковцями та керівництвом агентства.

Шеф-редактора інформаційної агенції УНІАН Олександра Харченка усунули з посади. У четвер оголосили, що 15 травня менеджмент звільнив його та запропонував керувати тільки сайтом агенції. Тепер посаду шеф-редактора обіймає Михайло Ганницький, який раніше займався інтернет-проектами Групи «1+1».

Працівник УНІАН Ольга Подєрякова зазначає, що Олександр Харченко 15 травня не знав про своє звільнення. Він прийшов на роботу, пропрацював весь день, вважаючи себе шеф-редактором, а вже ввечері, після шостої, йому запропонували звільнитися за власним бажанням. Він відмовився і тоді йому показали наказ, датований 15 травня.

«Про звільнення не була попереджена профспілка, це було зроблено без згоди самого працівника. Звільнення було невмотивоване, ніхто не назвав конкретних причин», – каже Подєрякова.

Із публічною заявою щодо звільнення з посади шеф-редактора Олександра Харченка виступила Незалежна медіа-профспілка. Це звільнення порушує трудове законодавство і воно передує згортанню свободи слова в УНІАН, зазначає голова профспілки Сергій Гузь.

«Це абсолютно точно робиться зі спробою змінити редакційну політику. Вчора чітко було сказано, що не подобається політична складова УНІАН, саме вона буде змінена і саме для цього зняли Харченка», – наголошує Сергій Гузь.

«Не думав, що будуть якісь питання» – новий шеф-редактор Ганницький

Новий шеф-редактор УНІАН Михайло Ганницький говорить, що не очікував конфлікту, який виник навколо його призначення.

«Пропозицію мені зробили приблизно на травневі свята, інформацію про остаточне підтвердження отримав тиждень тому. Не очікував, що виникне така ситуація з Харченком, про хід звільнення я нічого не знав. Не думав, що будуть якісь питання», – каже новий шеф-редактор Михайло Ганницький.

Найближчим часом особливу увагу новий шеф-редактор УНІАН збирається приділити оновленню дизайну веб-сайту агенції – його він хоче зробити сучаснішим, а публікації на сайті Ганницький збирається перетворити з просто авторських думок на ґрунтовні статті. Також новий шеф-редактор, за його ж словами, планує пильно стежити за оперативністю, за тим, щоб УНІАН був першоджерелом новин.

Читайте більше тут:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG