Доступність посилання

ТОП новини

США дають Ізраїлеві більше коштів на боротьбу з ракетами


Ракета-перехоплювач із пускової установки «Залізного куполу» йде на перехоплення палестинської ракети зі Смуги Гази біля міста Беер-Шева на півдні Ізраїлю, фото 2011 року
Ракета-перехоплювач із пускової установки «Залізного куполу» йде на перехоплення палестинської ракети зі Смуги Гази біля міста Беер-Шева на півдні Ізраїлю, фото 2011 року
Міністерство оборони США оголосило в четвер, що Сполучені Штати нададуть Ізраїлеві цього року на його прохання додатково 70 мільйонів доларів на розвиток системи «Залізний купол», яка захищає Ізраїль від ракет палестинців.

Як повідомив міністр оборони США Леон Панетта, вказівку задовольнити прохання Ізраїлю дав йому президент Барак Обама.

Він також додав, що, ймовірно, подібна допомога буде надана й наступними трьома роками.

Раніше в четвер міністр оборони США зустрівся в Вашингтоні зі своїм колегою з Ізраїлю Егудом Бараком.

Ізраїльська система протиповітряної оборони «Залізний купол» має на меті захищати територію Ізраїлю від ракет короткої далекосяжності, на кшталт саморобних ракет, які запускають палестинські екстремісти зі смуги Гази, а також від артилерійських снарядів.

За повідомленнями, за рік від першого застосування цієї системи вона знищила понад 90 відсотків таких ракет, які вона перехоплювала. Система перехоплює ракети, які, за розрахунками, прямують на житлові райони (ракети, які мають вцілити в ненаселені території, не перехоплюють). Дальше розгортання нових батарей цієї системи і її вдосконалення тривають.

Ізраїль почав розробляти цю систему власним коштом, але США, союзником яких є Ізраїль, раніше вже надали на її розвиток 205 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG