Доступність посилання

ТОП новини

Польща на 100% готова до Євро-2012, заявляє Туск


Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявляє про стовідсотокову готовність країни до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, перший фінальний матч якого відбудеться у Варшаві 8 червня.

Він назвав найбільшим викликом для співорганізаторів цьогорічного чемпіонату велику відстань між 8 містами у двох державах, де відбуватимуться матчі. Саме тому, за словами Туска, величезні зусилля були спрямовані на розвиток польських та українських аеропортів.

«Те, що необхідно для проведення чемпіонату, виконано на 100%», – сказав Туск, цитує його прес-служба.

Голова польського уряду визнав, що не всі заплановані роботи вдалося завершити до початку заходу, але запевнив, що вони будуть виконані пізніше.

«Найбільшою інвестицією є не стадіони, термінали аеропортів чи дороги та залізничні вокзали, це інвестиція у бренд і репутацію Польщі. Нагородою буде переконання цілої Європи та світу, що Польща є добрим місцем, до якого варто повернутися», – заявив Туск і закликав поляків бути гостинними.

У березні Туск оцінював підготовку доріг до Євро-2012 на «трійку з плюсом». Польський уряд оцінював витрати на Євро-2012 у 30 мільярдів доларів, але левова частка інвестицій не має безпосереднього зв'язку з підготовкою чемпіонату, а була спрямована на покращення інфраструктури у Польщі.

Учора міністр спорту Польщі Йоанна Муха вже заявляла, що її країна «досягла повної оперативної готовності» до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.
XS
SM
MD
LG