Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті проходить музейно-туристичний фестиваль «Галицька брама»


У колишній столиці Галицько-Волинського князівства, древньому місті Галичі проходить другий етнографічний музейно-туристичний фестиваль «Галицька брама», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

У музеї народної архітектури і побуту Прикарпаття, що входить до національного заповідника «Давній Галич», зібралися представники чотирьох етнорегіонів – Гуцульщини, Покуття, Опілля і Бойківщини, – які представляють виступи фольклорних колективів, виставки робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, частують національними стравами.

За словами генерального директора-наукового керівника заповідника «Давній Галич» Олександра Береговського, особливістю цього фестивалю є «етнографічний скансен», тобто його проведення під відкритим небом у мальовничому селі-музеї, де представлені пам’ятки архітектури кожного з чотирьох етнорегіонів.

Як зазначив начальник управління культури Івано-Франківської обласної держадміністрації Володимир Федорак, проходить презентація музеїв Прикарпаття та інших областей України, і водночас запрошені туроператори, які домовлятимуться з музеями про проведення туристичних турів.

На Прикарпатті працюють 21 державний і 196 громадських музеїв.
XS
SM
MD
LG