Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії знову затримують опозиціонерів


Учасники акції на Арбаті 19 травня 2012 року зачитують Конституцію і закон про поліцію Росії
Учасники акції на Арбаті 19 травня 2012 року зачитують Конституцію і закон про поліцію Росії
У столиці Росії Москві на вулиці Арбаті в центрі міста, де зібралися учасники акції протесту в рамках кампанії «За чесні вибори», поліція затримала в суботу близько 15 осіб, серед яких, за повідомленнями, були й випадкові перехожі.

За даними кореспондента Радіо Свобода, затримання виглядали безпідставними, бо учасники акції нічого не порушують – не влаштовують безладу, не ведуть недозволеної агітації, не вивішують плакатів тощо. Учасники акції вголос зачитують текст Конституції Росії; перед тим вони так само читали закон про поліцію.

За словами активістів, вони мають намір залишатися на Арбаті, скільки вдасться, а якщо їх розженуть, то збиратимуться в якомусь іншому місці.

Уранці в суботу поліція розігнала іншу групу опозиціонерів, учасників так званих «народних гулянь», на Нікітському бульварі в центрі Москви, затримавши близько 10 осіб.

Перед тим, у ніч на суботу, поліція розігнала попередній табір опозиції на Кудрінській площі на краю центральної частини Москви. Під час того розгону затримали близько 30 осіб, але пізніше всіх відпустили без звинувачень.

Напередодні поліція ліквідувала й попередній табір опозиції, на Чистопрудному бульварі в центрі Москви, який проіснував понад тиждень.

Акція протесту в рамках кампанії «За чесні вибори» неперервно триває попри всі перешкоди в різних місцях столиці Росії з 7 травня на протест проти інавгурації Володимира Путіна на третій президентський термін. У ній беруть участь у різний час від кількох десятків до кількох тисяч людей.
XS
SM
MD
LG