Доступність посилання

ТОП новини

Харківський суд переніс розгляд справи ЄЕСУ через лікування Тимошенко


Київський районний суд Харкова оголосив перерву у розгляді справи колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» до 25 червня. Про це оголосив суддя Костянтин Садовський.

«Суд постановив неможливим у цьому судовому засіданні продовжити розгляд кримінальної справи Тимошенко у відсутності самої підсудної. Сьогодні суд оголошує перерву до 25 червня, 10 години ранку»,– сказав суддя Садовський.

Сьогодні на початку судового засідання представник державного обвинувачення Віктор Лобач, ґрунтуючись на документах медичної комісії, згідно з якими лікарі не рекомендують підсудній переривати процес реабілітації, заявив клопотання про перенесення засідання.

Державні обвинувачі у справі Тимошенко 19 квітня під час попереднього розгляду справи заявили, що екс-прем’єр обвинувачується за трьома пунктами: організація розкрадання бюджетних коштів і замах на розкрадання коштів з держбюджету на суму 25 мільйонів гривень; ухилення корпорації ЄЕСУ від сплати податків на загальну суму 4 мільйони гривень; використання платіжної картки іноземної компанії, з рахунку якої Тимошенко використала майже 1 мільйон доларів на розрахунки у готелях і ресторанах, не сплативши податків з цієї суми.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році 11 жовтня 2011 року.
XS
SM
MD
LG