Доступність посилання

ТОП новини

У Києві мітингують проти ухвалення нового Трудового кодексу (ФОТО)


Кілька десятків осіб зібралися на Майдані Незалежності у Києві для участі в акції проти ухвалення Верховною Радою нового Трудового кодексу. Проти кодексу виступають кілька громадських організацій та профспілкових об’єднань.

Учасники акції, які зібрались під прапорами декількох профспілок, мають намір пройти від Майдану Незалежності до будівлі Верховної Ради. Вони тримають у руках плакати із гаслами: «Проект рабського Трудового кодексу – на смітник!», «Людині праці – гідну зарплату!» та інші.

Як зазначив народний депутат, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, проект Трудового кодексу утискає права людей найманої праці. За його словами, зокрема документ містить норми, які фактично збільшують тривалість робочого дня та робочого тижня, надають право роботодавцю встановити відеоспостереження за працівником на робочому місці, звужують права профспілок щодо захисту працівників.
В акції беруть участь представники Конфедерації вільних профспілок України, Федерації професійних спілок працівників малого та середнього бізнесу, об’єднання «Боротьба» та інші.

Нова редакція Трудового кодексу була ухвалена в першому читанні в 2007 році. Проте через масові протести населення подальший розгляд кодексу відклали.
XS
SM
MD
LG