Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: міліція відмовилася захищати учасників гей-параду в Києві


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинувачує міліцію у небажанні охороняти учасників гей-параду, який був запланований на 20 травня в Києві.

На своєму сайті Amnesty International висловлює переконання, що українська влада повинна вжити заходів щодо захисту прав ЛГБТ (спільноти лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів) і забезпечити їм можливість здійснювати свої права людини, не боячись нападів.

«Це було очевидно від самого початку, що міліція Києва не хоче, щоб гей-прайд відбувся. Її небажання взяти на себе зобов’язання щодо забезпечення адекватних заходів для захисту демонстрантів призвело до того, що організатори залишилися з відчуттям страху за свою безпеку», – заявив координатор кампаній Amnesty International по Україні Макс Такер.

За даними організації, міліція порадила організаторам гей-прайду відмовитися від маршу за 30 хвилин до його початку. Вони стверджували, що 500 ультраправих футбольних хуліганів перебувають біля місця проведення маршу з метою зриву заходу.

Крім того, на місці запланованого параду було близько тисячі козаків. Вони стояли з хоругвами та російськими триколорами. Раніше в соціальних мережах відкрили групу набору «міцних чоловіків» для розгону ходи спільноти ЛГБТ.

Невідомі напали на керівника Всеукраїнського об’єднання «Гей-форум України» Святослава Шеремета
Невідомі напали на керівника Всеукраїнського об’єднання «Гей-форум України» Святослава Шеремета


За даними Amnesty International, високопоставлений чиновник київської міліції раніше сказав організаторам гей-прайду, що він не був готовий піддавати ризику своїх працівників заради спільноти ЛГБТ.

20 травня в Києві неподалік станції метро «Дарниця» група невідомих побила двох співорганізаторів гей-параду, що був запланований, проте не відбувся.
XS
SM
MD
LG