Доступність посилання

ТОП новини

Активістки FEMEN збили на землю Кубок Євро-2012 на презентації у Дніпропетровську


Активістки FEMEN збили на землю Кубок Євро-2012 на урочистому представленні його в Дніпропетровську в понеділок. Двоє дівчат топлес атакували футбольну нагороду: вони збили її на землю разом із тумбою, до якої та була прикріплена.

За даними самих учасниць FEMEN, в акції брали участь журналістка міжнародного видання Marie Claire, громадянка Франції Емма Аелс та громадянка України, активістка FEMEN Інна Шевченко.

Обидві учасниці були затримані правоохоронцями. Разом з ними затримали й фотографа журналу Marie Claire, громадянку Франції.

Як повідомили Радіо Свобода в центрі громадських зв’язків обласної міліції, дії активісток кваліфікували як хуліганство, вже складено протокол про адміністративне порушення, дівчатам загрожує штраф. Наразі усіх трьох затриманих відпустили.

За словами FEMEN, «істинною підставою для бойкоту Євро-2012 світовими лідерами мають стати не тимчасові труднощі однієї олігархички, а трагедія сотень тисяч бідних українських жінок, втягнених у світову секс-індустрію».

Кубок Євро-2012 подорожує містами України. До Дніпропетровська його привезли з Донецька. Коли кубок показували в Києві активістка FEMEN також скинула його з постаменту.
XS
SM
MD
LG